HírekKék-hírek

Több mint 100 tő marihuánát találtak a brit nő kertjében – fotókkal

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó brit állampolgárságú nővel szemben, aki nagy tételben termesztett kábítószer-növényeket a saját kertjében.

A vádirat lényege szerint a brit nő a 2010-es évek közepén telepedett le egy Kaposvár környéki faluban, melyhez nagyobb terület tartozott. A vádlott idővel több, pontosan meg nem határozható számú, magas kábítószer hatóanyag tartalomra nemesített kannabisz növényi magot szerzett meg, majd azokat a lakóház hátsó udvarán elültette és azokból saját fogyasztás céljából kannabisz növényt termesztett.

Az elkövető tevékenységéről 2022 szeptemberében szereztek tudomást a kaposvári rendőrök, akiket az asszonynál tartott kutatás során egy ún. permakultúra szemlélet alapján kialakított kert fogadott, melyben vegyesen dísznövények, gyógynövények, fűszernövények és az eredeti honos növényzet növényei voltak megtalálhatók. A nyomozók ugyanakkor a növények között több mint 100 tő, különböző fejlettségi fázisban lévő kenderhibrid növényt fedeztek fel, melyek termesztése a helyszínen tapasztaltak alapján folyamatos, körforgásszerű volt.

A nyomozók a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő növényeket a helyszínen lefoglalták.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fotókat a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a vádlott kertjében foganatosított lefoglalás során.