HírekSzines

Ádventi koszorúkat készítettek a hittanosok

2023. december 2-án, szombaton, délután 14.30 órától az X-ház (Dózsa u. 3.) nagytermébe ádventi koszorúkészítésre hívták a hittanos diákokat a karácsonyra való előkészület részeként.

A megjelent gyermekeket Tomanek Ferenc Áron plébános köszöntötte, majd pedig dr. Gyulainé Domján Zsuzsanna, Bojtorné Király Márta és Pozsonyiné Kiss Mária hitoktatónők vezetésével kezdődött az asztali koszorúk készítése a családtagok és az iskolák részére.

Az ehhez szükséges alapanyagokat a Kaposvári Egyházmegyei Karitász támogatásával, valamint a Marcali Római Katolikus Egyházközség közreműködésével sikerült beszerezni. A jó kézügyességet igénylő és dekoratív munkákban középiskolás és egyetemista fiatalok is segítettek a kisebb diákoknak. A résztvevőket teával és rágcsálni valókkal is megvendégelték a szervezők.

Az esti 17 órás óvodás műsor, gyertyagyújtás és szentmise előtt Ferenc atya megáldotta az elkészült ádventi koszorúkat. Továbbá a vasárnapi 9 órás istentisztelet előtt szintén lehetőség lesz még az elmaradtak megáldására, melyre a hívek is elhozhatják otthonaikból a koszorúikat.

Írta és fotók: Kiss Kálmán