HírekKultúra

Horvátkúton is meggyújtották „Hit”-t gyertyát.

Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő köszöntötte a zord időjárás ellenére szép számban megjelenteket. Köszöntőjében elmondta, folyamatosan alakítja és alakította életünket, fizikai és lelki biztonságunkat a közelünkben folyó háború és annak következményei, mely gyökeres változásokat hozott életünkben és gondolkodásunkban. Ez azonban nem jelentheti, hogy megváltozzon az egymás iránt érzett tiszteletünk, megbecsülésünk. Fontos, hogy a „Hit” gyertya üzeneteként a gondolataink és a cselekedeteink összhangban – mert manapság ma sokan elfelejtik ezt a keresztényi üzenetet – legyenek. A miden napjainkat továbbra is a szeretet az együttérzés és a közösség iránti elkötelezettség és a katolikus hitélet alapjai irányítsák.

Babina Elemérné, a korábbi település részi képviselő gyújtotta meg Horvátkúton a karácsonyi ünnepkör kezdetét jelző első – a Hit – adventi gyertyát.

A bensőséges ünnepen Tölgyesi Dávid plébániai kormányzó megáldotta a városrész Adventi koszorúját, méltatta az adventi hit és kultúrkör, helyi közösségek értékteremtő és értékmegőrző jelentőségét, kiemelte, hogy az erkölcs az egyének és közösségek csendes igazodása a jobb és élhetőbb világ záloga. Továbbá elmondta. fontos a befogadás, más emberek elfogadása elengedhetetlen keresztényi érték, mert ha Krisztus születésekor tudják az emberek, hogy Mária a megváltónak ad életet, akkor nem elutasítóan viselkednek a szent családdal szemben és nem egy istállóban születik meg a kis Jézus.

Ezt követően Lőczi Jenőné közreműködésével közösen imádkoztak és az alkalomhoz illő egyházi dalokat énekeltek a közösség tagjainak lelki üdvösségéért.

A gyönyörű adventi koszorú, idén is Balázs Irénke és segítői, Németh Gézáné Iboly és Szabó Eszter keze munkáját dicséri.