HírekSzines

Évzáró a Dalárdánál

2023. december 28-án a hagyományoknak megfelelően vidám, jó hangulatú évzáró rendezvényt tartott a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája a Civil Szervezetek Házában.

Az összejövetelre ismét meghívást kaptak a feleségek is, így a “nagy családdal” együtt ünnepelhettünk, eleveníthettük fel az év legfontosabb eseményeit.

Samu Zoltán az együttes vezetője köszöntötte a megjelenteket, értékelte az éves munkát, röviden szólt a következő év feladatairól. Felelevenítette az egyes fellépéseket. A Dalárda 2023. évben 26 alkalommal lépett közönség elé, ebből Marcaliban és a városrészekben 14 alkalommal.

Ebben az évben ismét meghívást kaptunk a Magyar Honvédség Kulturális Központjába, a Budapesti Stefánia Palotába, a 175 éves Magyar Honvédség és a 200 éve született Petőfi Sándor tiszteletére szervezett rendezvényre. A fellépéseink közül meghatározó volt a XIII. Zalaapáti Katonadal Fesztivál, amely komoly szakmai kihívás az együttes számára.

2023 évben is új katona- és bordalokat vettünk fel a Dalárda repertoárjába, ahogy ez minden évben jellemezte az együttest. Az együttes vezetője eredményesnek minősítette a Dalárda 2023 évi tevékenységét, majd ajándékot adott át az együttes tagjainak.

Ezután Dr. Mágenheimné Tóth Ildikó művészeti vezető szakmai szempontok alapján szólt az egész éves tevékenységről, megköszönve a kiváló hozzáállást, a feleségek részéről az egész éves támogatást. Ezután Kőrösi András a részletekre kiterjedő statisztikai adatokkal egészítette ki a két értéklelést.

A finom vacsora elfogyasztása előtt Domonkos Árpád – aki egész évben támogatta a Dalárdát – és Kőrösi András személyes ajándékot adott át az együttes tagjainak.

A rendezvény második részében baráti beszélgetés, anekdotázás és együtt éneklés zárta a jó hangulatú estét.

Képek: Kőrösiné Emike