HírekKék-hírek

Lába kelt az e-rollernek

Hűlt helyét lelte elektromos rollerének egy kaposvári férfi.

A rendőrök lopás miatt indítottak büntetőeljárást január 8-án este, miután egy kaposvári lakos bejelentette járműve eltűnését. A férfi az e-rollerrel délután érkezett a buszpályaudvarra, ahol telefonos applikáción keresztül ugyan lezárta azt, de mire a későbbi járattal visszaért Kaposvárra, már csak hűlt helyét találta a járgánynak.

A körzeti megbízottak ellenőrizték az állomás kamerafelvételeit, amin egyértelműen látszott, hogy egy ismeretlen férfi elhajt a rollerrel. Az egyenruhások pár órával később egy lakossági bejelentés alapján megtalálták a hátrahagyott eszközt, a nyomozóknak pedig még aznap este sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőt. A 18 éves környékbeli fiatalt másnap délelőtt elfogták, és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A roller meglett, de a hasonló esetek könnyen meg is előzhetők!

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a témával kapcsolatban az alábbi tanácsokat adja:

  • Távozáskor mindig zárja le az elektromos járműveket is! Az applikáció ugyan képes lehet blokkolni a kerekeket, de egy minőségi zárral nem veszi fel a versenyt!
  • Rollerét vagy biciklijét stabil tárgyhoz lakatolja!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • Ne hagyjon a járművön könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okoseszközök)!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul vagy felügyelet nélkül rollert, biciklit! A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Biciklijét, elektromos kerékpárját regisztrálhatja a BikeSafe program keretében is, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!