HírekKék-hírek

Két nőt is megpróbáltak kirabolni Böhönyén

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azokkal a fiatalokkal szemben, akik egy Somogy vármegyei kisváros buszpálya udvaránál két nő táskáját akarták elvenni.

A vád lényege szerint a fiatalkorúak 2023 januárjában, este a böhönyei pályaudvaron tartózkodtak, amikor észrevették, hogy egy nő egyedül szállt le az egyik buszról. Az idősebb fiú rábeszélte társát, hogy szerezze meg a sértett kézben tartott táskáit. A fiatalabb vádlott megszólította az asszonyt, és útbaigazítást kért tőle, majd hazáig követte úgy, hogy az idősebb fiú mindvégig pár méterrel lemaradva mögöttük haladt. A fiú végül a nő kezeinek erőteljes rángatásával annak háza előtt próbálta meg az összesen 122.000 forint értékű dolgokat elvenni, de az asszony ellenállása miatt nem járt sikerrel.

A vádlottak ezt követően visszamentek a pályaudvarra, ahol ismét megláttak egy buszról leszálló nőt. Az idősebb elkövető megint rábírta a társát arra, hogy vegye el a sértett táskáját. A fiú a nő után futott, és megpróbálta kezéből a 75.000 forint értékű laptopot tartalmazó táskát kivenni. A sértett azonban a táskát olyan erősen szorította, hogy a fiatal azt nem tudta megszerezni.

Az idősebb vádlott továbbá 2023 januárjában ismeretlen társával betört egy ingatlan melléképületébe, ahonnan négy darab, összesen 104.000 forint értékű láncfűrészt lopott el. A fiú a fűrészekből kettőt eladott, míg kettőt társával elrejtett, ez utóbbiakat viszont a marcali rendőrök megtalálták és a sértettnek kiadták.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét terhelttel szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt.

A marcali rendőrök által a szemle során készített képen az ellopott láncfűrészek helye látható.