HírekKék-hírek

A helyismeret jó szolgálatot tett a tolvajoknak – fotókkal

A Marcali Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot három férfival szemben, akik a lakóhelyük közelében lévő házakat törtek fel, vagy megkíséreltek feltörni.

A vád szerint a férfiak egyike – ismeretlen társával – 2023 januárjában a Marcalihoz közeli falujában befeszítette egy porta garázsának oldalát, majd az ott leállított személygépkocsi katalizátorát és akkumulátorát, valamint két fűnyírót loptak el, összesen 65.000 forint értékben.

A férfi ezt követően fiatalabb társával 2023 májusában négy ingatlanba tört be, további két házba pedig nem sikerült bejutniuk.

A fiatalok négy bűncselekményt egyetlen délután alatt követtek el, amikor az egymáshoz közeli, nem lakott házakat keresték fel, azonban azzal nem számoltak, hogy az utolsó portánál a működésben lévő kamera riasztja a sértettet.

A vádlottak a feltört ingatlanokból könnyen értékesíthető szerszámgépeket loptak el, az egyik házból közel 400.000 forint értékben hoztak el használati tárgyakat.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a több bűncselekményben részt vett terheltekkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, míg az egyik lopásban érintett vádlottal szemben közérdekű munka büntetés az indítvány.

A képen az ingatlanok feltört nyílászárói láthatók.