HírekKék-hírek

“Nem adta ki” – KÉPEK, VIDEÓ

A téglafal állított meg egy kontrollt vesztett sofőrt Kaposváron, a térfigyelő kamerák mindent rögzítettek.

A helyszínelők baleset okozása és a közúti közlekedés szabályainak sorozatos megszegése miatt indítottak eljárást egy 21 éves zimányi férfival szemben. A sofőr január 23-án este egy VW Golf személyautóval Kaposvár belvárosában haladt. A közlekedési központhoz érve túl nagy sebességgel érkezett a kanyarba, elveszítette uralmát a gépjármű felett, majd egy téglafalnak csapódott. Az autóvezető a biztonsági övét sem használta, utasával együtt könnyebb sérüléseket szenvedtek, a mentősök mindkettőjüket kórházba szállították.

A fiatal járművezető a nedves útburkolathoz mérten rosszul megválasztott sebességével, valamint további felelőtlen döntéseinek sorozatával önmaga és a többi közlekedő életét, testi épségét egyaránt veszélyeztette. Csak a szerencsén múlott, hogy a téglafal előtti járdán akkor nem tartózkodtak gyalogosok. A rendőrök a helyszínen elvették a forgalmi engedélyét, és kezdeményezték, hogy a sofőrt tiltsák el az autóvezetéstől.

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező!

CSAT(T)LAKOZZ!

Kérjük a közlekedésben részt vevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát. Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják!

…hogy mindenki hazaérjen!