HírekKözélet

Előzetes információk a szombati városnapi rendezvényről

Június 8-án, szombaton lesz a „750 éves Marcali” városnapi rendezvény a Piac téren.

A katasztrófavédelmi előírások szerinti menekülési útvonalak biztosítása, valamint a színpadépítés és a rendezvényterület kialakítása miatt 12:00 órától lezárásra kerül a Piac utca – a Sarok üzletháztól a fedett piac melletti parkoló végéig, valamint a Nyár utca teljes egészében, illetve a Liget utca – a Helvécia étteremtől a Marczali Henrik utcáig.
 
Ezért a szervező – a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. – arra kéri a területen parkoló járművek tulajdonosait, hogy 12:00 órától hagyják szabadon a lezárásra kerülő teret és útszakaszokat.

A Hársfa/Piac utca felől érkező járművezetők a Kazinczy és a Tavasz utca felé tudják kikerülni a lezárt területet. A Marczali Henrik utcában közlekedők pedig az Orgona és a Kozma Andor utca felé tudnak kerülni.

A lezárás éjfélig tart.

A program ideje alatt a piactéri, valamint az Európa parkban, a Szabadtéri színpad mögötti mosdók lesznek nyitva.
 
A rendezvény felvezetéseként a téren 17:00 órakor kezdődik a látványos Fresco Bello társulat zászlóforgató bemutatója.

A téren két színpad lesz: a nagyszínpad a tér déli oldalán – az egykori mosoda épülete felé kerül kialakításra. Itt lesz 18:00-tól Lantos Gábor és a La-No Live együttes fellépése, 19:30-tól a „Szép Otthon 2024″ díjak átadása, majd 20:30-tól a Kowalsky meg a Vega koncert.

A másik kisebb színpad a tér északi felén lesz a jelenlegi színpadfedés alatt. Ide kerülnek – az egyenként 300 szeletes – születésnapi várostorták, melyeket a Helvécia Étterem, a Mester Cukrászda és Étterem, valamint a Mézes Mackó Cukrászda és Vendéglő készíti el. A torták kóstolására 19:45-től lesz lehetőség.
 

A születésnapi rendezvény minden kulturális programja ingyenesen látogatható!