HírekKék-hírek

Árokba hajtott

A Kéthely külterületén történt balesetben a sofőrnél felmerült az ittas járművezetés gyanúja.

Június 4-én 22 óra 30 perckor egy sofőr Somogyszentpál irányából balra kanyarodott Marcali felé, miközben elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és az árokba hajtott. Az alkoholszonda a sofőrnél nagymértékű alkoholfogyasztást jelzett, ezért a rendőrök előállították vérvételre, vezetői engedélyét pedig elvették. A férfi nem ismerte el, hogy ivott volna, állítása szerint a vezetés megkezdése előtt mindössze 1 kilogramm rumos csokit majszolt el.

A Marcali Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 33 éves helyi lakos ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

…hogy mindenki hazaérjen!