HírekKék-hírek

Iskolatársai között terítette a drogot – fotókkal

A Siófoki Járási Ügyészség minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó tamási férfival szemben, aki ismerősi körét látta el marihuánával.

A vádirat lényege szerint a fiatal az egyik siófoki oktatási intézményben tanult. 2021 évtől kezdett Pécsen havi rendszerességgel – alkalmanként 10-20 gramm – marihuánát vásárolni saját fogyasztásra, továbbá azért, hogy barátainak, osztálytársainak, illetve kollégiumi társainak értékesítsen a drogból, és ezáltal rendszeres bevételhez jusson.

A vádlott a kábítószeradagot kiporciózta, alumínium fóliába, vagy simítózáras tasakokba csomagolta, majd adagonként 3000-3.500 Ft/gramm áron értékesítette úgy, hogy a fogyasztókkal különböző internetes üzenetküldő alkalmazásokkal tartotta a kapcsolatot. A vádlott rendszeres vásárlói közül a nyomozó hatóság négy személyt azonosított sikeresen, akik valamennyien tizennyolc év alattiak voltak.

A siófoki nyomozó végül 2023 áprilisában csaptak le az elkövetőre, akinél az elfogásakor is találtak kábítószert.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fotókat a Siófoki Rendőrkapitányság készítette a vádlottól lefoglalt marihuánáról és a növényi őrlőről.