HírekKék-hírek

Letartóztatták a külföldi férfit, aki egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványára hivatali vesztegetés bűntette miatt tartóztatta le a bíróság azt a külföldi férfit, aki megakarta vesztegetni a rendőröket.

A rendelkezésre álló adatok szerint a harmincas éveiben járó román férfi 2024. május 28-án délután ittas állapotban, egy zalai étteremben garázda magatartást tanúsított, ezért rendőri intézkedésre került sor vele szemben.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi intézkedés közben 1 millió forintot ajánlott az eljáró rendőröknek azért, hogy hivatali kötelességüket megszegve a megkezdett intézkedést fejezzék be és engedjék őt szabadon.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottat 2024 februárjában minősített csalás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a jelen ügy tárgyát képező bűncselekményt – valamint a Keszthelyi Rendőrkapitányság által nyomozott garázdaságot – próbaidő hatálya alatt követte el.

Mivel a terheltet a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza az újabb bűncselekmények elkövetésétől, továbbá Magyarországon bejelentett lakcímmel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén kivonná magát az eljárás alól.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának megfelelően elrendelt.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.