HírekKözéletMost szólj hozzá

Ismét változtat árain a Magyar Posta.

Idén már másodszor módosul néhány szolgáltatás tarifája.

A Magyar Posta közölte, hogy május 16-ától drágább lesz a normáltól eltérő súlyú, azaz a 100 grammot elérő, vagy azt meghaladó súlyú közönséges és elsőbbségi levelek feladása.

Az árváltozás érinti az ajánlott és a tértivevényes leveleket is. Az ajánlott levél feladása 320, a tértivevényesé 220 forintba kerül majd.

A belföldi csomagszolgáltatások díjai is változnak. Az egyetemes szolgáltatás alapján biztosított MPL Postacsomag ára a 2 kiló alatti súlykategóriában 20 forinttal lesz több, az MPL Üzleti Csomagért – szintén 2 kilóig – 50 forinttal kell többet fizetni. A csomagautomatáknál nem változik az ár, mérettől, súlytól függetlenül egységesen 889 forint marad.

Az uniós országokba küldött, 10 kiló alatti EUROPA+ küldemények díja kis mértékben emelkedik, de pár ország esetén (például Románia és Franciaország) 20-35 százalékkal csökken. Változás az is, hogy az összes szomszédos uniós ország a legolcsóbb zónába kerül.

A lakossági körben leginkább használt nem könyvelt (közönséges) 30 és 50 grammos levél ára nem változik, ahogy az elsőbbségi 30 és 50 grammos leveleké sem, és továbbra is változatlan áron érhetők el a levelezőlapok és képeslapok is. Nem változik a hivatalos iratok feladási ára sem, 370 forint marad – közölte a posta, amely előzőleg január közepén emelte néhány szolgáltatás árát.