HírekKék-hírek

A somogyi rendőrök két esetben is eljárást indítottak az ittas járművezetés miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 44 éves inkei lakos 2021. szeptember 15-én este 21 óra körül, kerékpárjával kivilágítatlanul közlekedett a 61-es számú főúton Iharosberény felé. A sötétben a vele azonos irányba haladó személygépkocsi sofőrje túl későn észlelte a biciklist, és az ütközés elkerülése érdekében a vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a sofőr és utasa is megsérült. A helyszínre érkező rendőrök mindkét jármű vezetőjét ellenőrizték. Az alkoholszonda személyautó sofőrjénél negatív, de a kerékpárt hajtó férfinél pozitív értéket jelzett.

Másnap délután Barcson történt újabb közlekedési baleset, ahol egy kereszteződésben forgalmi okból megálló személyautónak ütközött hátulról gépkocsijával egy 34 éves helyi lakos. A balesetben nem sérült meg senki, de a kereszteződéshez másodikként érkező gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Az egyenruhások mindkét járművezetőt elfogták, és mintavétel céljából előállították. Az ittas vezetés miatt a kerékpárossal szemben szabálysértési-, a gépjárművezetővel szemben pedig büntetőeljárást indítottak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!