HírekSzines

„Nagyok” farsangja a Noszy-ban

Maskarások, bolondok Rázzátok a kolompot! Takarodjon el a tél, Örvendezzen, aki él!

/Sarkady Sándor: Kikiáltó/

2022. február 18., péntek. Fura lények, szelíd motorosok, vattacukorból ki sem látszó maszkos alakok lepték el a Marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola felsős folyosóit.

A tavalyihoz hasonlóan az idei farsang is eltért a megszokottól – mert már maszkban is remekül felismerjük egymást –, ám ezen a napon néhányan kicsit „felturbózták” álarcaikat, és egészen a felismerhetetlenségig váltak fura, ijesztő vagy cuki lényekké.

Diákpolgármesterünk, Bognár Emese és „testülete”, a 8.c osztály – kampányígéretükhöz híven – gondoskodtakegy kis finomságról is: a vattacukros stand előtt kígyózó sorok álltak minden szünetben, arra várva, hogy az édes-ragacsos finomság átjárja testüket, lelküket, ruhájukat…

Köszönjük Elek István vállalkozónak és Bőle Ágnesnek, a 8.c osztályfőnökének a szervezést, a türelmet és a kitartást e komoly feladat végrehajtásában!

A farsangból természetesen nem hiányozhatott a jókedv és a tombola sem: a gyerekek csillogó szemekkel járultak az angol teremben kialakított átvevőhelyhez, ahol kisebb-nagyobb nyeremények vártak a szerencsésebbekre. A trendi tombolanyeremények beszerzését a Siófoki Tankerületi Központ támogatta. Külön köszönjük Barcsi Beáta és Kiss Kincső Vivien 8.a, Nagy Eszter 7.a osztályos tanulóknak, Kőrösi-Sebestyén Orsolya pedagógiai asszisztensnek és Gyulainé Domján Zsuzsanna hitoktatónak a nyeremény-felajánlásokat.

A tombolák elkészítését köszönjük a munkában részt vevő pedagógusoknak és diákoknak, árusításukat és a nyeremények átadását pedig a diákönkormányzat lelkes tagjainak.