HírekKözélet

A Bájhóber emlékhelyen őszi karbantartása

A Marcali hegyhát 0159/2 helyrajzi számú Kocsis birtokon álló, a Nagyháborúban hősi halált Bájhóber István emlékhelyének – a környék legszebb, szoborfülkébe épített feltámadt Jézust ábrázoló szobra – , 2021. október 17. felavatása és újra szentelése után a természet folyamatosan és kegyetlenül visszakövetelné – ha hagynák –  azt ami az övé.

Ezért fontos, hogy az emlékek, emlékhelyek ápolása, – múltba váló visszatekintés ne csak szalmaláng vagy kérész életű legyen – folyamatos és szakszerű legyen. E gondolkodás mentén Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő vezetésével, Huszár Mihály történész, Nemes Jánosné, Nemes János, Bogdán János, az önkéntes csapat tagjai, kiegészülve Dr. Mészáros Gézánéval és az ősz közepén, a télre készülve ismételten rendbe tették az emlékhely környezetét, bővítették a pihenőhelyek számát hogy az arra járók, kirándulók komfortja növekedjen és továbbra is gondozott környezetet találjanak.

Előkerült a bogrács is, melyben kitűnő pincepörköl készült, és munka végeztével, az önkéntesek jó étvággyal elfogyasztották.

Az önkénteseket örömmel tölti el, hogy egy évvel megindító, érzelmektől sem mentes esemény óta változatlan szépségében üzen a jelennek az emlékhely.