HírekKiemelt hírekSzines

Nevezett a város a „Virágos Magyarország” versenyen. Arany virág díjat kapott Marcali!

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2022-ben 29. alkalommal indította útjára a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhettek. A kezdeményezés 1994 óta változatlan népszerűségnek örvend, kezdeményezés évente több mint 300 települést mozgat meg. A jelentkezők köre évről évre bővült, idén Erdély, a Vajdaság és a Felvidék magyarlakta települései is csatlakozhattak.

Marcali is csatlakozott a nevezőkhöz. A sikerhez biztosan hozzájárult a számos rendezett park és a nemrégiben elkészült új és persze virágokkal tarkított városközpont.

A verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.

Idén a környezetszépítő mozgalom visszatér eredeti célkitűzéseihez, így a versenyt a települési önkormányzatok részére, 5 települési kategóriában hirdették meg. Marcali 2022-ben az Arany virág díjat nyerte el. A budapesti díjátadón, Tanai Bernadett a GAMESZ vezetője és Horváth Rita Városüzemeltetési és Főépítészi Iroda vezetői vették át.

Korábban többek között itt és itt számoltunk be Önöknek a városban történő virágosításokról.