HírekKék-hírek

Kevés szabály maradt, amit nem szegett meg

Ittasan, jogosítvány, rendszámok, műszaki és biztosítás nélkül okozott balesetet a nemesdédi lakos, aki nem volt bekötve.

A böhönyei körzeti megbízottak 2022. december 12-én 19 óra 20 perckor Nemesdédre siettek, mivel onnan bejelentés érkezett, hogy két autó frontálisan összeütközött. A helyszínen megállapították, hogy az anyagi káros balesetet okozó vétkes sofőr nem használta a biztonsági övet, sohasem rendelkezett jogosítvánnyal, valamint felmerült nála az ittas vezetés gyanúja. A járművel kapcsolatban is bőven akadtak hiányosságok, nem voltak rajta rendszámok, sem érvényes műszaki vizsga és gépjármű-felelősségbiztosítás. A 29 éves férfit további mintavételre előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették. A Marcali Rendőrkapitányság ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást, a közlekedési szabályszegések miatt szabálysértési, illetve közigazgatási eljárás indított.

A biztonságos közlekedéshez szabálykövető magatartás szükségeltetik, ezért aki a szabályokat szándékosan megszegi, az szankcióra számíthat. Kérjük, ne vezessenek ittasan, még az enyhébb alkoholtartalmú italok fogyasztásától is óvakodjanak, ha tudják, hogy hamarosan vezetni fognak! Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!