HírekKék-hírek

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Április 28-30 között Magyarországra látogat Ferenc pápa, közölte a hírt a Vatikán. Vélhetően idős kora miatt a pápa mindhárom nap Budapesten lesz.

A pápa hivatalos programja szerint április 28.-án a Sándor-palota előtt köszöntik a katolikus egyházfőt. A Karmelita kolostorban Orbán Viktor magyar miniszterelnök, illetve Novák Katalin köztársasági elnök fogadja majd. Április 29-én a Papp László Sportaráénában fiatalokkal, majd a Rózsák terén szegényekkel és menekültekkel találkozik, a látogatás végül 30.-án egy Kossuth téren tartott pápai szentmisével ér véget. 

Ferenc pápa 2021. szeptemberében már járt Magyarországon, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, de akkor csak átutazóban Szlovákiába. A látogatás ellentmondásosra sikerült, miután a magyar kormánymédia neheztelt a pápára, amiért eleinte úgy tűnt, a magyar vezetőkkel nem találkozik, végül azonban Orbán Viktorral és az akkori köztársasági elnökkel, Áder Jánossal is beszélt. A jelenlegi köztársasági elnök, Novák Katalin hivatalba lépése óta már volt a pápánál audeiencián, és meghívta Ferencet Magyarországra.

(Borítókép: Franco Origlia / Getty Images)