HírekKék-hírek

Országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokság somogyi sikerekkel

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 28-án új helyszínen, a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyről is éremmel tértek haza a somogyi tűzoltók.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, a budapesti Lágymányosi öböl északi partján épült fel 2022-ben. A rajttól a célig 34 emeletet, összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent.

A megméretésen 82 hivatásos, 20 önkéntes (köztük ifj. Bodó László és Török Eszter a KÖTÉL Egyesület színeiben, valamint Kiss János Szőke Hannával, a Bolhás ÖTE-t képviselve) 16 magyar és 6 horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

 A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a 124 induló, akik az ország minden pontjáról érkeztek, hogy a lépcsőfutás történetében először a MOL Campusban rendezett viadalon részt vegyenek.

 

 A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató volt, aki a verseny végén személyesen adta át a díjakat a legjobbaknak.

A bajnokság helyezettjei:

Tűzoltó férfi egyéni hármas korcsoport helyezései:

I. Pauska Krisztián

II. Kiss János (Bolhás ÖTE)

III. Farkas Ádám

Tűzoltó női egyéni egyes korcsoport helyezései:

I. Szőke Hanna (Bolhás ÖTE)

II. Pál Katalin

III. Török Eszter (KÖTÉL Egyesület)

Tűzoltó férfi páros oldies kategória helyezései:

I. Sági József és Adorján Bálint

II. Kiss János és ifj. Bodó László 

Fotó: Szabadi Bálint, FKI Videószolgálat