HírekKék-hírek

Ittasan okozott balesetet

A baleset adatai szerint 2022. május 12-én 14 óra 10 perc körül Siófok belterületén személyautóval közlekedett egy férfi, amikor – eddig tisztázatlan okból – az úttestről jobbra letérve egy villanyoszlopnak ütközött. A helyszínre érkező körzeti megbízottak ellenőrizték az 53 éves sofőrt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. A baleset következtében a járművezető nem sérült meg, de az autóban és a villanyoszlopban is anyagi kár keletkezett. A balesetvizsgálók a kiskőrösi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

… hogy mindenki hazaérjen!”